ארץ שבעת המינים, ארצות מזרח הים התיכון בכלל וארץ ישראל בפרט היו מאז ומתמיד ערש התרבות של "העולם הישן" כאן החלו דרכן שלוש הדתות המונותיאיסטיות וכאן באזור טופחו זני עצי הפרי והדגניים שמהווים עד היום את חוט השידרה הכלכלי של העולם המודרני. ארץ ישראל היתה לאורך השנים מוקד האזור מבחינה תרבותית וכלכלית. בחפירות ארכיאולוגיות שנערכו לאורך ולרוחב הארץ נמצאו שרידים של גתות ובתי בד קדומים בהם הופקו יינות ושמן זית, גרנות בהם הוכנו מיני קמח מחיטה ושעורה ומטעים עתיקים בהם נשתמרו בוסתני תאנים רימונים ודקלי תמרים. תגליתו המרעישה של אהרון אהרנסון שגילה את "אם החיטה" לפני 100 שנה בראש פינה וממנה פותחה החיטה התרבותית היתה פריצת דרך מדעית ששינתה את ההיסטוריה. עם הקמת מדינת ישראל חודשה המסורת החקלאית העתיקה, חוטרי תמרים הוברחו מארצות "הסהר הפורה" וניטעו בעמק הירדן ובערבה, בוסתני תאנים ורימונים שוחזרו וזנים רבים הושבחו במכון וולקני, שטחי חיטה ושעורה נרחבים נזרעו מדן ועד באר שבע, זיתים ושמן הזית שבו אל שולחן המשפחה הישראלית ויקבי ישראל עברו ממסורת יינות קידוש כשרים אל פסגות שווקי העולם, כאשר הם זוכים בעשרות גביעים ומדליות בתחרויות יין בינלאומיות.
ארץ שבעת המינים, הוא ספר הסוקר את תולדות התפתחות כל מין ומין, החל מההיסטוריה המרתקת של העת העתיקה והמסורת המפוארת של חקלאי הארץ, דרך תיאורים בוטניים בהירים של כל עץ ומין, שלבי הגידול, הזנים השונים ואופני הייצור, ועד מגוון מוצרי שבעת המינים:הלחם הפשוט והטוב, שמן הזית המשובח, פירות התאנים הרימונים והתמרים, הריבות המעדנים, הבירה המבעבעת והיין "המשמח לבב אנוש".
עוד בספר – פרקים מעניינים על היתרונות הבריאותיים של המינים השונים, הדרך הנוחה לנטיעת עץ בגינת הבית, מתכוני בישול מקוריים, מונחים ומושגים לכל מין, ולסיום הצעות למסלולי טיול ברחבי הארץ המשולבים במפות,הצעות לביקורים ביקבים ובתי בד, בוסתנים כרמים ומטעים, מאפיות ועוד ועוד.
אזל