ב־26 במרס 1979 רשם ג'ימי קרטר את הישגו הגדול ביותר כנשיא ארצות הברית. באותו יום הוא התייצב עם מנחם בגין ואנואר סאדאת על מדשאת הבית הלבן בוושינגטון כדי לחתום על הסכם השלום הראשון בין ישראל ואחת ממדינות ערב — הסכם שהנשיא קרטר היה האדריכל שלו.
קצת יותר משנה אחר כך ספג קרטר את מפלתו הצורבת ביותר. זה קרה ב־24 באפריל 1980, כאשר שמונה חיילים אמריקאים נהרגו בניסיון כושל לחלץ עשרות בני ערובה אמריקאים שהוחזקו בשגרירות האמריקאית בטהרן בידי סטודנטים חסידי האייתולה ח'ומייני. כישלון המבצע פגע קשה בתדמית של קרטר, והיה מהסיבות המרכזיות להפסדו בבחירות לרונלד רייגן.
אחד האנשים שעמדו לצד קרטר במהלך כל החודשים האלה של קידום יוזמת השלום ושל המשבר באיראן היה יועצו הבכיר סטיוארט אייזנשטאט, שבמקביל לעבודתו השוטפת תיעד בדפדפות הצהובות שלו את האירועים. עכשיו, כמעט חצי מאה אחר כך, אייזנשטאט מפרסם את ספרו ג'ימי קרטר, ישראל והיהודים. כשהוא חמוש ביותר מ־5,000 עמודי הדפדפות שבהן תיעד את כל המגעים שהיה נוכח בהם, ומגובה בראיונות עם עשרות מהאישים שהיו מעורבים בשתי הפרשות, אייזנשטאט מציג מבט מרתק, מבפנים, על האירועים הכבירים ההם שהשפעתם מורגשת עד היום בישראל ובעולם כולו.
סטיוארט אייזנשטאט הוא משפטן ודיפלומט יהודי־אמריקאי. במהלך השנים ביצע אייזנשטאט קשת רחבה של תפקידים בכירים בממשל האמריקאי. בין השאר הוא היה שגריר ארצות הברית לאיחוד האירופי (1996-1993), תת שר האוצר (2001-1999) ויועץ מיוחד של הנשיא קלינטון לסוגיות הקשורות לשואה. כיום הוא יושב ראש שותף של המכון למדיניות העם היהודי. ג'ימי קרטר, ישראל והיהודים הוא תקציר שהכין אייזנשטאט עצמו לספרו President Carter: The White House Years, ספר רחב יריעה שהתפרסם באנגלית ונחשב בעיני מומחים רבים לתיעוד מהימן של כהונת קרטר.