כאשר יהודים וערבים לומדים זה לצד זה באקדמיה, נדרשת התמודדות יומיומית עם שאלות של זהויות קולקטיביות ויחסים בין קבוצות: מהו מעמדה של השפה הערבית? האם להנהיג חופשות גם בחגים לא-יהודיים? כיצד להתמודד עם גזענות בתוך ומחוץ לקמפוס? כיצד ללמוד בקבוצות משותפות תוך סולידריות והדדיות?
פרופ' אריאלה פרידמן ניהלה במשך שנים קבוצות דיאלוג של מרצים ושל סטודנטים יהודים וערבים במכללת צפת, בהן דנו הסטודנטים בקונפליקט וביחסים בלתי שוויוניים, ברגשות המורכבים שעולים מהם, באמון ובחוסר אמון, כמו גם בחברויות ובצורך המשותף בקרבה. לצד זה, מפנה ספרה את תשומת הלב למהפכה המגדרית השקטה שמביאה נשים ערביות ללימודים אקדמיים ומראה כיצד הרעיונות הפמיניסטיים מחלחלים הלאה אל בתיהן ואל קהילותיהן.
"הספר פותח צוהר בהיר למהפכה המתרחשת במפגש הזהויות בין סטודנטים יהודים וערבים במוסדות להשכלה גבוהה"
פרופ' עמיה ליבליך, נשיאת המכללה האקדמית לחברה ואמנויות.
"הספר מתאר ברזולוציה גבוהה ואמינה את התהליך הדינמי המתרחש במהלך הקונפליקט והדיאלוג בין סטודנטים על רקע לאומי ומגדרי – ספר מעניין, מושך ובעיקר מאתגר"
ד"ר חאתם סעיד דראושה, מכללת צפת.
פרופ' אריאלה פרידמן היא ראשת החוג למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית לחברה ואומנות בנתניה וחברת סגל בדימוס בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב. ספריה הקודמים, באה מאהבה ומחוברות, ראו אור בהוצאת הקיבוץ המאוחד בסדרת קו אדום.
גרסה מודפסת
מחיר קטלוגי: 76 ₪
המחיר שלנו: 64.6 ₪
הרווח שלך: 15 %
הוסף מודפס לסל