משפחת כהן היא לא משפחה טיפוסית. היא מונה חמישה אחים ואחות אחת, שמדברים, חושבים וכותבים טקסטים. בניצוחו של האח הבכור, פלג, הם כותבים יחד עבודה מחקרית, המבקשת להבין את המושג החמקמק "יהדות", דווקא בישראל המודרנית. הספר האחים כהן (לא הבמאים) מכיל שש נקודות מבט שונות על מושגים שונים, שההיסטוריה מוכיחה לנו, שוב ושוב, את הרלוונטיות שלהם: אנטישמיות, זהות, ישראליות. מן הצירוף של נקודות המבט עולה תמונה מרתקת על חיינו כאן. מה זה אומר להיות יהודים, וליצור כיהודים.
הטקסטים של האחים מעמיקים, קולחים, מצחיקים. הם נכנסים זה לדבריו של זה, מעתיקים ומצטטים. האחים לבית כהן מתפקדים כחבורת חכמים מודרנית. גם באמצעות הרעיון הבסיסי – ניסיון לבחון איך מושג יכול להתחדש ולקבל את מובנו בתוך ההיסטוריה – וגם באמצעות הצורה הייחודית של הספר: ציטוטים ממקורות שונים, ריבוי קולות, הסתמכות על כתבים עתיקים ומודרניים, הפניות זה לזה, חדוות לימוד ויצירה. בתוך כך, נחשפים רבדים שונים ביחסים בין האחים, ומתגלה מסמך עמוק שבוחן את הקשרים בתוך משפחה אחת באופן לא שגרתי.
האחים כהן (לא הבמאים) של דניאל אשכנזי הוא ספר ביכורים מקורי, מפתיע, מעורר מחשבה, המזמין אותנו להסתכל על עצמנו, ולהסתחרר יחד בתוך מבוך השאלות שהוא מציף.