הגוף מדבֵּר הוא מחקר יוצא דופן בנושא ההיסטריה באמצעות דמותו של פרנציסקוס הקדוש מאַסיזי, בן המאה ה13-. זהו מסע היסטורי להבנת ההיסטרי המתמקד בגוף ובסימפטומים שלו, המבטאים את הדרמות הלא-מודעות שלנו. הצגת ההיבטים ההיסטריים והנקיססיטיים בדמותו של פרנציסקוס ממחישה את המעורבות של גופנו בקונפליקטים המודחקים שלנו ואת מאבקנו במיני שבנו, ובנשי ובגברי שבזהותנו ובקשרינו.
ד"ר ניצה ירום היא פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקנית, המשמשת מרצה בחוג ללימודים כלליים ומדריכה בתוכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב. ירום חוקרת את תופעת ההיסטריה בפסיכואנליזה, ובתחום זה התפרסמו מאמריה. כן התמחתה בהיסטוריה של ימי הביניים. ספרה השני בנושא ההיסטריה יראה אור בקרוב בהוצאת "דביר".
פסיכואנליטקנים בעלי שם ממליצים על ספרה של ניצה ירום
ג'ויס מקדוגל, החברה הפסיכואנליטית, פריז: "מחקר פסיכואנליטיקאי מתוחכם זה על הסטיגמטה ועל הקשר שלה למבנה ההיסטרי ולסימפטומים של ההמרה, ירתק לא רק את הפסיכואנליטיקנים אלא גם את כל מי שמתעניין במערכות הדת והמיתולוגיה."
ז'אנין שסגה-סמירגל, החברה הפסיכואנליטית, פריז: "בעזרת הפסיכואנליזה ותיעוד היסטורי עשיר הצליחה ניצה ירום לבחון כהלכה את אחת הדמויות המערביות המרכזיות במאה ה13-, פרנציסקוס הקדוש, ולזרות אור לא רק על אישיותו של קדוש פופולרי, כי אם על המיסטיקה הנוצרית בכללה."
כריסטופר בולס, החברה הפסיכואנליטית, לונדון: "ברצוני להשתמש בספרך על ההיסטריה, ואני מקווה שתסכימי לכך, משום שלדעתי זה ספר יוצא מן הכלל ויהיה לו קהל קוראים רחב."
ו"ו מייסנר, החברה הפסיכואנליטית, בוסטון: אני רוצה לברך אותך על שנטלת על עצמך משימה כה קשה ועל שהתמודדת איתה בהצלחה ניכרת. אני מתעניין בפרנציסקוס הקדוש זה שנים רבות, אולם ממחקרך עולה דמות אנושית וציורית שקיומה לא עלה על דעתי. אני מרגיש כי עכשיו אני מבין את חייו הרוחניים והמיסטיים טוב יותר מקודם. תודה רבה על המאמץ שהשקעת."