שינוי התנהגותי הוא אחד היעדים והאתגרים הנפוצים בהתערבויות טיפוליות שונות. הגישה המוטיבציונית היא שיטה מובילה ומוכחת לסיוע לשינוי התנהגותי בתחומים רבים. הגישה מסייעת בחקירה ובפתרון של האמביוולנטיות כלפי השינוי מתוך עמדה מכבדת ומקבלת, ומסייעת "להשתחרר מתקיעות" ולגייס את המשאבים הפנימיים של המטופל לקראת שינוי.
הספר, הנחשב כיום לקריאת חובה בתחומי טיפול והתערבות שונים, מתאר את העקרונות המנחים של הגישה המוטיבציונית. מתוארות אסטרטגיות ספציפיות להגברת מוטיבציה וחיזוק מחויבות לשינוי, תוך התייחסות לעבודה עם התנגדות וחיזוק הביטחון של המטופל במסוגלותו לשינוי. תיאורי המקרה בספר מאירים נקודות מפתח ומדגימים את יעילותה של הגישה בפעולה.
ספר נגיש זה מיועד לאנשי מקצוע ולסטודנטים במגוון רחב של תחומים כגון פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, עבודה סוציאלית, טיפול בהתמכרויות, רפואה כללית, בריאות הציבור, חינוך, יעוץ ארגוני ושיקום עבריינים. הוא מהווה ספר יסוד בקורסי הכשרה בגישה המוטיבציונית.
פרופ´ וויליאם ר´ מילר הוא פרופסור אמריטוס לפסיכולוגיה ופסיכיאטריה באוניברסיטת ניו מקסיקו. הפרסומים של פרופ´ מילא כוללים מעל 400 מאמרים ופרקי ספרים, וכן 40 ספרים. הוא נחשב חלוץ בתפיסות עכשוויות של טיפול בהתמכרויות וזכה בפרסים יוקרתיים בתחום.
פרופ´ סטיבן רולניק הוא פסיכולוג קליני ופרופסור לתקשורת בתחום הבריאות בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ויילס. פעילות המחקר וההוראה של פרופ´ רולניק מתמקדת בהתנהגות ובתקשורת של אנשי מקצועות הבריאות, והוא פרסם מאמרים רבים וספרים בתחום זה.
ד"ר שאולי לב-רן, עורך המהדורה העברית, הוא פסיכיאטר, פסיכותרפיסט, וחבר הארגון הבינלאומי של מדריכים בגישה המוטיבציונית.