דף הבית > הגלובליזציה של ישראל/אורי רם
הגלובליזציה של ישראל/אורי רם

הגלובליזציה של ישראל/אורי רם

         
מחבר: רם אורי 
מספר קטלוגי: 585-159
נושאים: כללי   ספרי עיון  
הספר הגלובוליזציה של ישראל מציע פרספקטיבה סוציולוגית חדשה להבנת החברה הישראלית – פרדיגמת הגלובוליזציה. המאה ה-20 הסתיימה ב-1989 עם נפילת חומת ברלין. המאה ה-21 החלה ב-2001 עם קריסת מגדלי התאומים בניו-יורק. נפילת החומה סמלה את נפילתו של המשטר הטוטליטרי האחרון של המאה הקודמת והפיחה תקווה למאה חדשה של חירות ושפע, או למה שהוגדר כ"קץ ההיסטוריה". אך מתחת לפני השטח רחשה בעולם המוסלמי התנועה שגרמה בהמשך לקריסת המגדלים ולהצתה של "התנגשות הציביליזציות".
ספר זה מאמץ את נקודת המבט המזהה את הדיאלקטיקה שבין ה"מק'וורלד" הקפיטליסטי לבין ה"ג'האד" הפונדמנטליסטי כשני ממדים מתנגשים-משלימים של תהליך הגלובוליזציה. הגלובוליזציה משנה את סדר היום החברתי, ובעקבותיו גם את סדר היום של מדעי החברה – הפרדיגמה של המודרניזציה ומדינת-הלאום מומרת בפרדיגמת הגלובליזציה והפוסט-לאומיות.
הגלובוליזציה של ישראל מיישם פרספקטיבה זו לחקר ישראל. החברה הישראלית עוברת מאז שנות ה-90 שינוי מהותי: היא הופכת מחברה מדינתית ריכוזית לחברת שוק מעמדית, מחברה לאומית מתגבשת למצבור של קהילות עוינות. היא מיטלטלת בין קצבות מנוגדים, מעמדיים וזהותיים – מק'וולרד גלובלי לעומת ג'יהאד לוקלי;ליברליות לעומת לאומנות; פוסט-ציונות לעומת ניאו-ציונות; מעצמת היי-טק ומהפכה חוקתית לעומת עזובה חברתית וכיבוש מדכא; תל אביב מכאן, וירושלים מכאן, וביניהן הדיאלקטיקה העולמקומית בכביש מספר 1. פרקי הספר עסוקים בגלובליזציה, בניאו-ליברליזציה, בפוסט-פורדיזציה, באמריקניזציה, ומקדונוליזציה, בפוסט- מודרניזציה, בפוסט-ציוניזציה ובגלוקליזציה של ישראל.
ד"ר אורי רם הוא סוציולוג במחלקה למדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן גוריון.
בין פרסומיו נמנים הספרים הבאים: החברה הישראלית: היבטים ביקורתיים; שלטון ההון: החברה הישראלית בעידן הגלובלי.

265 עמודים.

אזל
לקוחות שרכשו את המוצר הזה, רכשו גם את המוצרים הבאים:

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לתפוצת המיילים שלנו!
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לתפוצת המיילים שלנו