אין סופרת ישראלית יותר מגלילה רון–פדר-עמית, שאת יצירותיה קוראים בנאמנות כבר חמישה עשורים. עד היום רק גיבוריה נחשפו, ואילו כעת, בסיפור אוטוביוגרפי יוצא דופן זה, היא חושפת את האדם שמאחורי הסיפורים, ומוליכה את קוראיה למסע בתחנות חייה שעיצבו אותה כיוצרת, החל בילדותה המוקדמת, אז התאהבה בגיבור שיצרה ועליו כתבה.
מנחם בגין היה זה שקרא את הרומן הראשון שכתבה וחיזק את אמונתה בעצמה ככותבת, והוא שעודד אותה להתמקד בכתיבה לילדים ולנוער, וכך נולדו ציון מ’אל עצמי’, ‘ג’ינג’י’, ‘נאדיה’ וסדרות נוספות. ההתמודדות עם המחיר הנפשי שגבתה ממנה הכתיבה הביאה אותה לכתוב גם ספרים למבוגרים, ביניהם ‘טעות’, ‘משוחררת לעוף’, ‘יש אישה אחרת’, ועוד. את ‘חיפושים’ כתבה בעקבות מפגש עם נזיר בודהיסטי, שבאמצעות המדיטציה שלימד אותה פתרה את סכסוכיה עם עצמה.
נקודת העגינה של רון–פדר-עמית היא הדמויות שבספריה. בכל פרק היא מספרת מהם התנאים החברתיים והנפשיים שהולידו גיבור זה או אחר. תהליך הכתיבה הייחודי שלה, שבמסגרתו היא מתאחדת עם גיבוריה ורוקמת את סיפוריהם, עולה מתוך הסיפור שהוא שיר אהבה למלאכת הכתיבה. אך לא רק הכותבת היא גיבורת הסיפור. גיבורה נוספת שלו היא מדינת ישראל, שכן תחנות חייה של רון–פדר-עמית מצטלבות עם תחנות הרות גורל בתולדות ישראל והאישים שעיצבו אותה: א”ד גורדון, ביאליק, זאב ז’בוטינסקי, וכמובן מנחם בגין.