העימות בעזה במאי 2021 בין ישראל לארגון הטרור חמאס זכה להרבה כותרות בעולם. אולם חלק ניכר מהדיווחים התעלם לחלוטין מההיסטוריה של התפתחות חמאס והעימותים שלו עם ישראל, מהמימון והסיוע האיראני ומהדינמיקה הפוליטית ומרכיבים מרכזיים ומהותיים אחרים בסיפור. מדי כמה שנים חמאס יוזם עימות עם ישראל, אבל הדיווח התקשורתי לא משתפר, ובעידן הרשתות החברתיות המצג נהיה אף בעייתי יותר. התקשורת כמעט שלא מזכירה את האחריות של חמאס לשימוש ב"מגינים אנושיים", לירי עיוור של אלפי רקטות על אזרחי ישראל ולהסטת הסיוע שמיועד לתושבי עזה לטובת התעצמות ובניית מנהרות.
הרפובליקה האסלאמית של איראן, התומכת המרכזית בטרור ברחבי העולם, היא הפטרון העיקרי של חמאס מאז הקמת הארגון בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת. חמאס קיבל ומקבל סיוע גם מקטאר, טורקיה ומלזיה. המדינות האלו מנסות ללבות את הסכסוך, בעוד מדינות אחרות, דוגמת מצרים, איחוד האמירויות ובחריין, מנסות למזער אותו. וכך מוצאת את עצמה עזה במרכז המאבק על יציבותו העתידית של המזרח התיכון.
לפתחו של ממשל ביידן נמצאות כמה החלטות חשובות שישפיעו על עזה ועל האזור כולו. לכוונתה של ארצות הברית לחזור להסכם הגרעין הפגום עם איראן, ואולי אף להסכם גרוע יותר, עשויות להיות השלכות משמעותיות, בהתחשב בכך שההקלה בסנקציות על איראן צפויה להניב הכנסה כספית משמעותית לחמאס ולארגוני טרור אחרים שנתמכים על ידי איראן.
תא"ל [מיל'] פרופ' יעקב נגל משמש כעמית בכיר ב-FDD, הוא פרופסור אורח בטכניון בפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל ועומד בראש המרכז למדע וטכנולוגיה של הביטחון (CSST). נגל משמש כיועץ לגופים שונים בארץ ובחו"ל, בעיקר בנושאים ביטחוניים וטכנולוגיים. בשנים האחרונות כתב עשרות מאמרים שהתפרסמו בתקשורת האמריקאית והישראלית. הוא כותב על תוכנית הגרעין של איראן, על סכנת הנשק המדויק, על תפיסת הביטחון של ישראל ועל נושאים נוספים.
נגל מתראיין רבות בתקשורת הישראלית והזרה בנושאים אלה ומרצה עליהם בפורומים שונים. הוא שירת במערכת הביטחון (צה"ל, משרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה) במגוון תפקידים. בשנים 2016–2017 היה היועץ לביטחון לאומי של ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש המל"ל בפועל ולפני כן שימש כסגן ראש המל"ל וכראש האגף הביטחוני-אסטרטגי. בשנים 2001–2011 היה הסגן המדעי של ראש מפא"ת וראש מו"פ בפועל במשרד הביטחון/מפא"ת, ולפני כן שימש במגוון תפקידים טכנולוגיים ופיקודיים ביחידה 8200 ובמפא"ת. במסגרת תפקידיו עמד בראש "ועדת נגל" שהמליצה על פיתוח כיפת ברזל בשנת 2007, חתם בשם מדינת ישראל על הסכם הסיוע עם ארצות הברית בהיקף של 38 מיליארד דולר ב-2016 ועמד בראש צוות המומחים הישראלי שניהל את המגעים עם המעצמות בתקופת הדיונים על הסכם הגרעין האיראני.
ג'ונתן שנזר הוא סופר ודובר ותיק בנושאי המזרח התיכון. כיום הוא משמש כסגן נשיא בכיר למחקר ב-FDD – צוות חשיבה אמריקאי לא ממשלתי (NGO) שמנתח את נושאי הביטחון הלאומי ומדיניות החוץ. ב-11 השנים האחרונות שנזר מפקח על עבודתם של חוקרי הארגון. בעבר עבד כאנליסט לבחינת המימון לטרור במשרד האוצר האמריקאי. הוא כתב מאות מאמרים על המזרח התיכון ויותר מתריסר מונוגרפיות ופרקים לכרכים ערוכים. ספרים מפרי עטו:
State of Failure: Yasser Arafat, Mahmoud Abbas and the Unmaking of the Palestinian
Hamas vs. Fatah: The Struggle for Palestine
Al-Qaeda's Armies: Middle East Affiliate Groups and the Next Generation of Terror
איור ועיצוב הכריכה: דניאל אקרמן – המעצב הבכיר של ה-FDD