מצבם של בני האדם מעולם לא היה טוב יותר מכפי שהוא כיום במדינות המערב. זאת הודות לערכים שירושלים ואתונה הביאו לעולם. אם כך, למה אנחנו עומדים להשליך הכול לפח?
כחֶברה, אנו שוכחים שרבים מההישגים של האנושות לאורך ההיסטוריה קרו בזכות אנשים שהאמינו הן בערכים היהודיים-נוצריים והן בכוחה של התבונה, שלידתה ביוון העתיקה. הערכים הללו הולידו את ההומניזם והמדע, הביסו את הנאצים ואת הקומוניסטים, בנו את אמריקה, שמו קץ לעבדות, חילצו מיליארדים מעוני ונתנו מסגרת ותכלית רוחנית.
בספר זה, העיתונאי והפרשן הפוליטי האמריקאי הנודע, בן שפירו, פורש יריעה המשתרעת על פני יותר מ-3,500 שנים, מהפילוסופיה של העת העתיקה ועד לפוליטיקה המודרנית, כדי להראות איך החירויות הנתונות בידינו בנויות על צמד תפיסות – כל אדם נברא בצלם אלוהים, ובני האדם ניחנו בתבונה המאפשרת להם לבחון את עולמו של האל. הערכים האלה הם שאפשרו את לידת המדע, את חלום הקִדמה, את זכויות האדם, את השגשוג, את השלום ואת היופי שבאמנות.
עם זאת אנו מצויים בעיצומו של תהליך שבו אנו זונחים את הערכים היהודיים-נוצריים ואת משפט הטבע של היוונים, ועדים לקריסתה של הציוויליזציה שלנו לשבטיות נושנה, לנהנתנות חומרית, להתמקדות במרכזיותו של היחיד על חשבון רעיון הקהילה והערבות ההדדית, ולנסיגה לעולם שבו אמות המוסר חסרים גבולות ברורים, בבחינת איש הישר בעיניו יעשה.
המערב הוא ישות מיוחדת, ובספרו המרתק הצד הנכון של ההיסטוריה קורא לנו בן שפירו למצוא מחדש את המצפן המוסרי המדרבן כל אחד מאיתנו להיות אדם טוב יותר, ואת חובתנו לפעול יחדיו למען טובת הכלל.