כיצד חברת אובּר שכנעה מיליונים להיכנס לרכב עם זרים גמורים, וכיצד Airbnb שכנע מיליונים אחרים לארח אותם בביתם?
כיצד מהלך שכנוע מבריק גרם למיליוני בריטים להצביע בעד הברקזיט?
איך הפך משחק בסיסי ופשוט בשם "קנדי קראש" לתופעה עולמית?
איזה שינוי תפיסה בעמדה המצרית והישראלית הביא לשלום בין המדינות?
ואת דעתו של מי אתם רוצים לשנות?
כל אחד רוצה לשנות משהו. מנהיגים רוצים לשנות ארגונים, משווקים רוצים לשנות את דעתם של לקוחות, חברות הזנק רוצות לשנות תעשיות, עמותות רוצות לשנות את העולם, עובדים רוצים לשנות את נקודות המבט של הבוסים שלהם, בני זוג רוצים לשנות את דעתם של בני או בנות זוגם, והורים רוצים לשנות את התנהגות ילדיהם. אבל שינוי הוא דבר קשה. אנחנו מתווכחים, לוחצים ודוחפים, אך לא פעם דבר אינו קורה. האם יש דרך מוצלחת יותר?
הקטליסט: איך לשנות את דעתו של כל אחד מציג גישה מהפכנית לשינוי. שינוי מוצלח אינו מתרחש באמצעות דחיפה חזקה יותר או באמצעות השקעת אנרגיה רבה יותר. הוא מתרחש על ידי סילוק מחסומים, התגברות על התנגדות, צמצום החיכוך והנמכת המשוכות המונעות פעולה. סוכני שינוי מוצלחים יודעים ששינוי הוא עניין של להיות קטליסט (זָרָז). במקום לשאול "איך יכולתי לשנות את דעתו של מישהו?" הקטליסטים שואלים "מדוע הם לא עשו עדיין את השינוי? מה עוצר אותם מלהשתנות?"
הקטליסט יעזור לכם לזהות את החסמים העיקריים לשינוי דעתם של אנשים במצבים הקשים ביותר: מהחדרת מוצר חדש לשוק ושינוי תרבות ארגונית ועד ניהול משא ומתן עם חוטפים ושכנועם לשחרר בני ערובה ולצאת כשידיהם מורמות. ספר זה מפרט את חמשת הגורמים הסמויים שמעכבים שינוי, וכיצד מיתונם יסייע לכם לשנות כל דבר. הוא מספק דרך חשיבה עוצמתית ומגוון טכניקות שיכולות להוביל לתוצאות יוצאות דופן. ספר זה ילמד אותך להיות "קטליסט".
ג'ונה ברגר הוא פרופסור לשיווק בבית הספר וורטון באוניברסיטת פנסילבניה ומחברם של רבי המכר הבינלאומיים ויראלי, והשפעה בלתי נראית (מטר, 2018). הוא מומחה בעל שם עולמי בשינוי התנהגות ובהשפעה חברתית, וספריו נמכרו בלמעלה ממיליון עותקים ב-35 מדינות.
ברגר פרסם יותר מ-50 מאמרים בכתבי עת אקדמיים מובילים. הוא כתב בעיתונים ובמגזינים כגון "ניו יורק טיימס", "וול סטריט ג'ורנל" ו-"Harvard Business Review". הוא מייעץ לגוגל, אפּל, נייקי וקרן ביל ומלינדה גייטס, ועזר למאות ארגונים בהנעת אימוץ מוצרים חדשים, שינוי דעת הקהל ושינוי התרבות הארגונית. המגזין "Fast Company" בחר בו לאחד האנשים היצירתיים ביותר בתחום העסקי, ועבודתו זכתה לאזכורים רבים ב"ניו יורק טיימס".