ספר מקיף ומעודכן זה פונה גם למתעניינים מתחילים, חובבים ונוער וגם לקוראים מתקדמים, סטודנטים וחוקרים. הספר מצטט יותר מ-1,800 מקורות. הוא פותח במבוא כללי לחיי הזוחלים אשר מוטה לבעלי עניין באקולוגיה ובאורח-חיים, ובו כ-80 איורים, ואחריו דיווח מפורט על 104 מינים ותת-מינים מקומיים והערות על עוד 19 מינים נבחרים.
מפתחות דיכוטומיים מגדירים את כל המינים. תיאורי המינים מדגישים הבדלי זוויג וגיל, מתחשבים בשונות אינדיבידואלית ומורים על הגיבוי הסטטיסטי של הנתונים. כמעט כל המינים מאוירים בתצלום, בשרטוט-ראש של מערך הקשקשים ומפת תפוצה שגם מדווחת על החומר שנבדק. בקובץ התצלומים נראים בבירור כל המינים, פעמים רבות בקנה-מידה, תוך הבחנת המקור הגאוגרפי והבדלי גיל וזוויג, וכלולות בו דוגמאות של צבעי-חיזור, תנוחות הזדווגות, הטלת ביצים ובקיעה ושל התנהגויות הרתעה וטריפה. {יהיה זיח ולא יהיו שורות רווח, כרגע הקובץ לא מסודר בתוכנת עיצוב)
המחבר, יהודה ל. ורנר, יליד גרמניה (1931), הוא בוגר בית הספר הריאלי העברי בחיפה במגמה הביולוגית, ובעל תוארי מוסמך ודוקטור מהאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא לימד בה זואולוגיה של חולייתנים והרפטולוגיה מ-1953 עד 1999, ואצר את האוסף הלאומי של דו-חיים וזוחלים. ורנר חקר היבטים רבים של חיי הזוחלים ופרסם כ-500 תקצירים, מאמרים ועבודות מדעיות ושני ספרים: "מדריך לזוחלי ארצנו" (ירושלים: רשות שמורות הטבע, 1995. במדריך נכללו גם הדו-חיים), ומהדורה קודמת באנגלית של הספר שבידיכם (פרנקפורט: כימאיירה, 2016.. גם כפרופסור אמריטוס הוא ממשיך במחקר. ורנר השתתף בייסוד החברה להגנת הטבע בישראל, הוא חבר כבוד של העמותה לזואולוגיה בישראל ועמית מחקר של מוזאון סנקנברג לזואולוגיה בדרזדן, גרמניה.