הרומנטיקה והתשוקה שבין קָנָמֶה למיסָקוֹ, זוג נשוי והורים לילד ביפן, גוועו כבר מזמן. שניהם יודעים שחיי הנישואים שלהם מוצו, אך הם לא גמרו אומר מה לעשות עם הידיעה הזו הרובצת ביניהם כמשקולת. אף על פי שהם סבורים שפרידה היא הצעד הנכון, לאיש מהם אין האומץ להוציאה אל הפועל. בינתיים הם מעמידים פנים. בנם, העֵר למצבם, הופך לצלע שלישית בקשר השתיקה, וההסכמה השקטה של שני ההורים הופכת להסכמה שקטה של שני הורים וילדם, "ושלושתם מוליכים שולל את העולם."
הבעל המתייסר מחוסר יכולתו לאהוב את אשתו המצודדת כרעיה, נושא בליבו משאלה, כמעט חלום, שיגיע האיש שיוכל לאהוב אותה במקומו ואולי לגאול אותו מרגשות האשם והאחריות לכישלון נישואיו.
ואכן, איש זה מגיע...
מבולבל על רקע המשבר בחייו, הבעל, הנוהה תמיד אחר תרבות המערב, חש פתאום פרץ כמיהה נוסטלגית לתרבות ולמסורת היפנית, שם הוא מבקש למצוא תשובה ונחמה לקונפליקטים הטורדים אותו. כמיהה זו מהווה עבורו הזדמנות מאלפת לדון בטיב חיי הרגש ומוסד הנישואים כפונקציה של תרבות, הן ביפן והן במערב.
יותר מכל יצירה אחרת שכתב טניזקי, מענקי הסופרים היפנים במאה העשרים, זוהי האוטוביוגרפית מכולן. ברומן זה באים לידי ביטוי שני המשברים המרכזיים שחווה בזמנו - משבר הזהות התרבותי שעבר על יפן וכן המשבר האישי שחווה במהלך מסכת גירושיו מאשתו, במה שנחשב לימים לשערורייה הרומנטית־ספרותית של התקופה. נדמה שההד העולה מסיפורו ומהרהוריו הבאים ממרחק של מקום וזמן שב ומוכיח לנו עד כמה הקונפליקטים הבינאישיים הטורדים אותנו הם בעת ובעונה אחת אוניברסאליים אך גם תלויי תרבות, ודומה שכל דיון בהם לעולם יסתיים ביותר סימני שאלה מאשר סימני קריאה.
לספר מצורפת אחרית דבר מרתקת מאת ד"ר מיכל דליות־בול מאוניברסיטת חיפה.
גרסה מודפסת
מחיר קטלוגי: 88 ₪
המחיר שלנו: 70.4 ₪
הרווח שלך: 20 %
הוסף מודפס לסל