הגר בת השתים-עשרה, לומדת בחטיבת הביניים בתל אביב וכותבת יומן בשפה סודית שברורה רק לה. לא זו בלבד, אלא שהיא מסוגלת לפעמים, גם לשמוע מחשבות של אנשים אחרים.
בכיתה מכנים אותה "פריקית" והיא בטוחה שאף אחד לא מבין אותה. באחד הימים מבחינה הגר בתזוזה בתמונה התלויה בחדר שלה. שלושת האנשים שבתמונה, היושבים בגבם למצלמה בתחנת הרכבת, גולשים פתאום מטה אל תוך החדר שלה ומחייכים אליה. כאן מתחיל מסעה של הגר בעולם.
יחד עם שלושת האנשים, ועוד שני נערים ונערה בעלי אותם כישורים של שפה סודית ושמיעת מחשבות, יוצאת הגר, שמגלה שבעולם יש בערך עוד שלוש מאות אנשים כמותם. תפקידם הוא לשמור על השפה האחת ויחידה, השפה שנבראה בששת ימי הבריאה. החבורה יוצאת למסע חוצה יבשות וימים, עוברת במהירות מארץ לארץ, הכול במטרה להציל את השפה ולמנוע את נפילתה בידי זרים.
ביש עוד שלוש מאות כמונו בוראת הסופרת, יעל קליינר, שזהו לה ספר ביכורים מרשים בהיקפו וביכולתו, עולם פנטזיה שהקוראות והקוראים צוללים לתוכו בסקרנות ובהתרגשות.
יעל קליינר, נשואה, אמא לשלושה בנים וסבתא לתשע נכדות, מתגוררת הכי קרוב שאפשר לים, בעין הים בחדרה. בעלת תואר ראשון בחינוך לגיל הרך, תואר נוסף בחינוך מיוחד לילדים עם לקות בשמיעה ותואר שני בחינוך.
קליינר שימשה שנים רבות כמורה ומחנכת לילדים בבית ספר היסודי ולימדה גם לא מעט שנים ילדים כבדי שמיעה וחירשים.
זהו ספרה הראשון לנוער.