כולנו מנסים להשפיע על בני האדם סביבנו, אבל לא תמיד אנחנו מצליחים בכך. ואם לא די בכך, לעתים קרובות מדי אין לנו שמץ של מושג מה גורם לנו להצליח או להיכשל בניסיונות שלנו לשנות את ההתנהגות ואת החשיבה והאמונות של הילדים, הלקוחות, המטופלים, החברים ובני הזוג שלנו.
בספרה מה זה משנה? חושפת הפסיכולוגית וחוקרת המוח
טלי שׁרוֹט את טבעה של ההשפעה. מתברר שככל שמדובר בהשפעה, רבות מהתגובות האינסטינקטיביות שלנו (משימוש בראיות כדי לנצח בוויכוח ועד הפגנת כוח ושליטה כדי לשנות התנהגות של האחרים) אינן משיגות את מטרתן, משום שאין הן עולות בקנה אחד עם הדרך שבה המוח האנושי פועל. תוך שימוש בעשרות מחקרים וסיפורי מקרה מרתקים, שׁרוֹט בודקת כיצד אנו משפיעים זה על זה, חושפת את החולשה של המידע ואת העוצמה של הרגשות, ובתוך כך מלמדת כיצד נוכל להיות יעילים יותר במאמצינו לקדם מכירות, לשנות את השקפתם של אנשים על עניין מסוים באמנות או בפוליטיקה, לשפר את נימוסי האכילה של ילדינו, לשנות את האופן שבו בני אדם תופסים אותנו, להגביר את הפריון של העובדים שלנו, או אולי פשוט לשכנע את בן או בת הזוג שלנו לעבוד מעט פחות
ולצאת איתנו לחופשה קסומה.
טלי שׁרוֹט היא פסיכולוגית וחוקרת מוח. היא פרופסור במחלקה לפסיכולוגיה ניסויית ביוניברסיטי קולג' של אוניברסיטת לונדון ומייסדת "מעבדת המוח הרגשי" במקום. מאמריה על השפעה, רגשות וקבלת החלטות מופיעים בכתבי עת מדעיים וכלליים, ובהם "סיינס", "נייצ'ר" ו"ניו יורק טיימס", וספרה "אשליה אופטימית" תורגם לשפות אחדות ובהן עברית. שׁרוֹט גרה בלונדון ובבוסטון עם בעלה וילדיה.
גרסה מודפסת
מחיר קטלוגי: 94 ₪
המחיר שלנו: 75.2 ₪
הרווח שלך: 20 %
הוסף מודפס לסל