הבריאות שלנו היא נכס יקר. אנחנו לרוב לא נותנים עליה את הדעת כלל, כאילו היא עניין מובן מאליו. אבל החיים מלאי הפתעות – פציעות, תאונות ומחלות – שמאלצות אותנו לפגוש במערכת הרפואית ולהזדקק לה. איך נגיע אל המפגש הזה עם המערכת הרפואית: תמימים? משליכים עליה את יהבנו? מסירים את אחריותינו לבריאותנו? סוגדים לרופאים שמטפלים בנו? שאלה זו עלולה להיות בעלת השפעה מכרעת על עתיד חיינו.
בספרו מי מפחד מרשלנות רפואית ? פורשׂ בפנינו דוד מנדס־נשיא בשפה עשירה ומדויקת מנסיונו העמוק, הרחב וארוך השנים כמנתח בכיר וכמנהל מחלקה ומרכז לניתוחים אורתופדיים, מקרים דמיוניים בהשראת המציאות, כסיפורי מקרה דרמטיים ושוזר בין המקרים דיונים של קבוצת חברים.
סיפורי המקרה נותנים לנו מושג חשוב על אופן ההתנהלות של המערכת, על חמשת החטאים בהתנהלות רשלנית בטיפול בחולים שגוררת את הרופאים אל מדרון חלקלק, על הקלות שבה סיבוכים יכולים להתרחש ועל דרכם של רופאים בניהול מצבים כאלו.
למרות המושגים הרפואיים המופיעים בו שפת הספר שווה לכל נפש, וכל אדם יכול להיתרם רבות מהמידע ומהעצות שהמחבר משיא לקוראיו.
"אז מי מפחד מרשלנות רפואית? התשובה המתבקשת היא שכל אדם צריך לחשוש מרשלנות רפואית. מלבד הידע המוצע בספר, הכולל הן פרק חשוב בכירורגיה אורתופדית והן תובנה של הדיון המשפטי בתחום המשפט הרפואי, הספר מלמד אותנו על עצמנו כחולים".
פרופ' אמנון כרמי
"לפנינו ספר יוצא דופן אשר ירתק את כל העוסק ברפואה ובמקצועות משיקים לה (סיעוד, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ועוד) בשלבו חומר רפואי מתחום האורתופדיה והשתלות המפרקים כשהוא מוסבר בצורה מובנת לכל, עם עולם התביעות בגין רשלנות רפואית ועם הנעשה באולם בית המשפט בעת דיון בהן".
פרופ' יונתן הלוי