האם הדמוקרטיה משרתת את אויביה, משום שמגזרים פונדמנטליסיים דורשים בשמה שוויון זכוריות בשעה שהם רומסים כל שביב של ביטוי חופשי מחבריהם?
עד כה התמקדו חוקרי הפונדמנטליזם בניתוח אידיאולוגיות דתיות ואלימות. ממקדש למדרש הנו ספר ראשון המתחקה אחר המנגנונים הפסיכולוגיים היוצרים את האדם הרובוטי, הפועל בשם אמת אחת. מרדכי רוטנברג מזהה בשינון ההיפנוטי של מנטרות יסודות של פונד-מנטליזם פסיכולוגי המוחדרים דרך סוגי מוסיקה חדגוניים, דפוסי תפילה, מדיטציה, מסיבות טרנס, הענקת קמיעות ואף דרך ה``תקינות הפוליטית`` בכלי תקשורת מודרניים.
על-ידי הבחנה מטפורית בין יסודות ``מקדשיים-רובוטיים`` לבין יסודות ``מדרשיים-יצירתיים``, החצובים מתוך מסורורת מנוגדות של התפילה היהודית, מציג רוטנברג מודל מאזן המעגן בתפיסה של ``שבעים פנים לתפילה``.
כהמשך למשנה הדיא-לוגית אותה פיתח בספריו הקודמים, טוען רוטנברג כי רק חינוך לפי נוסחת ספר יצירה, המאפשרת היפוך אותיות ``נגע`` ל``ענג`` עשוי למנוע את טיפוחו של הפונד-מנטליזם הרובוטי הצומח מדבקות במילה, שעל-פיה יש רק אמת אחת.
רוטנברג מציע אפשרות חדשה לדו-קיום בעולם של אי-ודאות וניגודים.
מרדכי רוטנברג מכהן כפרופסור באוניברסיטה העברית בירושלים ומתמחה בפסיכולוגיה ודת. בין ספריו: שבעים פנים לחיים, פרד``ס הנפש, והיצר. ספרו קיום בסוד הצמצום זכה בפרס ירושלים למחשבת ישראל.
גרסה מודפסת
מחיר קטלוגי: 75 ₪
המחיר שלנו: 63.75 ₪
הרווח שלך: 15 %
הוסף מודפס לסל