התנועה הצלבנית הייתה תופעה מרכזית בהיסטוריה של אירופה, ונודעה לה השפעה עמוקה וממושכת באירופה ומחוץ לה, מאז הופעתה ועד העת החדשה. בספר זה מובאת סקירה תמציתית אך רחבת היקף של התנועה הצלבנית והאופן שבו נתפסה מאז הופעתה ועד ימינו. הדיון פורס יריעה רחבה בזמן ובמרחב, ועוסק בתולדות התנועה למן המאה ה-11 ועד לעת החדשה, באירופה ובמזרח התיכון. במהלך הדיון נבחנים הדימויים המשתנים של מסעי הצלב במשך מאות שנים בשיח המחקרי ובתרבות הפופולרית. מוצגות גישות שונות ולעתים סותרות לחקירת התנועה הצלבנית ולהבנתה.
בין הנושאים הנדונים בזיקה למסעי הצלב מצויים מרכיבים בולטים של ההוויה הנוצרית באירופה בימי הביניים ובראשית העת החדשה, בהם החסידות הדתית, רעיון המלחמה הקדושה, האבירות, הנזירות, עולמו של המאמין הפשוט, יחסי אירופה הנוצרית עם דתות אחרות, העלייה לרגל ותפיסת ארץ ישראל.
פרקי הספר מציגים את העמדות החדישות במחקר על האידיאולוגיה הצלבנית, המסדרים הצבאיים, זירות הפעולה הנרחבות של הצלבנים ויחסה של הנצרות הקתולית ליהודים, למוסלמים ולכופרים. נושאים רבים נדונים כאן בפעם הראשונה בעברית, ומלמדים על השפעתם מרחיקת הלכת של מסעי הצלב, במזרח ובמערב.
גרסה מודפסת
המחיר שלנו: 128.7 ₪
הוסף מודפס לסל