ספר זה הוא הזדמנות נדירה למבט אל מאחורי הקלעים של המדינאות בת-זמננו, בשתי דרמות סוערות ומרתקות - מלחמת יום כיפור והפינוי של אחרוני האמריקנים מווייטנאם. האירועים נפרשים בפני הקורא כבזמן התרחשותם, דקה אחר דקה. השיחות בין קיסינג'ר לבין הנשיא ניקסון, גולדה מאיר, קורט ולדהיים ובכירים רבים אחרים מובאות כלשונן: רק לעתים רחוקות מתגלה הדיפלומטיה כך בפני הציבור הרחב. מלחמת יום הכיפורים מתוארת כאן מנקודת ראות חדשה ומרתקת, המשלימה את הידוע לנו על אחד האירועים המעצבים בתולדות מדינת ישראל.
הנרי קיסינג'ר, מן המדינאים המשפיעים ביותר במאה העשרים, נולד ב-1923 בגרמניה למשפחה יהודית וב-1938 נמלט עם משפחתו לארצות-הברית. בזמן מלחמת העולם השנייה שירת כקצין מודיעין בצבא האמריקני. ב-1954 קיבל תואר דוקטור מאוניברסיטת הרווארד, שם התמנה לפרופסור לממשל וליחסים בינלאומיים ולימד עד שנת 1971, שבה הצטרף לממשל האמריקני. הוא היה מזכיר המדינה של ארצות-הברית בשנים 1973-1977. בשנת 1973 הוענק לו פרס נובל על חלקו בהשגת הסכמי השלום עם וייטנאם.
הנרי קיסינג'ר הוא מחברם של ספרים רבים על דיפלומטיה ויחסים בינלאומיים, וגם ספרים המתעדים את שירותו בממשל האמריקני. רבים מהם נחשבים ספרי יסוד בתחומם.
טקסט חובה לכל המתעניין במדיניות חוץ, במדיניות בינלאומית, בפוליטיקה ובמפגש ביניהן.
ד"ר קיסינג'ר סיים את תפקידו הממשלי האחרון לפני כמעט 30 שנה, ועדיין הוא ודמותו ממשיכים לרתק ולעורר עניין. אנו הישראלים נגלה פנים חדשות ותובנות חדשות בסוגיה שבטעות חשבנו כי כבר מוצתה.
- פרופ' איתמר רבינוביץ'
זוהי הצצה חודרנית לשני משברים עולמיים שנוהלו על ידי אחד הדיפלומטים החשובים של ארצות-הברית. במלחמת יום כיפור פתח הנרי קיסינג'ר תקופה חדשה לפקס אמריקנה במזרח התיכון: זו הצליחה בתחומים שונים --להוציא הסכסוך הישראלי פלסטיני.
- זאב שיף, הפרשן הצבאי של עיתון הארץ
"תיאור מרתק של שני משברים בתחום מדיניות החוץ... ההיסטוריה נפרשת באמצעות סרטי הטלפרינטר של שיחות דחופות".
-ניו יורק טיימס