סיפור חייו המטלטל של הילד מהמעברה לכהונה הרמה במשכן נשיאי ישראל. תולדות חיי הנשיא ה-8 של מדינת ישראל. משה קצב נולד באיראן, בן בכור למשפחה המונה 10 נפשות, שעלה לישראל כילד קטן לאחר קום המדינה. הספר מתאר את חיי היהודים באיראן בצל המדינה המוסלמית, את ילדותו במעברת אוהלים וצריפונים, ואת התנאים הקשים, את ההסתגלות, את ההווי ואת הפולקלור שאפיינו את חיי המעברה בתחילת חיי המדינה, לצד הקושי הכלכלי ותנאי הקליטה ועד למשכן הנשיא.
הספר סוקר את ההתפתחויות שעיצבו את החברה הישראלית, ובתוכן קליטת עולים מעשרות מדינות, מרחבי תבל, המאבקים בין דתיים לחילונים, בין יוצאי אירופה לבין יוצאי ארצות האסלאם, המאבקים בין חלשים לחזקים, בין וותיקים לחדשים ואת האופן בו פילס את דרכו מן המעברה לאיגרא רמא, האתגרים, המאבקים, וההתמודדויות.
משה קצב מצליח להתגבר על הקשיים לאורך תחנות חייו, ולרכוש השכלה גבוהה באוניברסיטה העברית בירושלים. בהיותו סטודנט בן 24 נבחר לראש המועצה הצעיר ביותר במדינה, עד שנקרא ע"י מנחם בגין לשליחות ממלכתית. כיהן 24 שנה כחבר כנסת, 15 שנה בממשלה ומ"מ ראש הממשלה, עד להיבחרו בגיל 55 לכהונת נשיא המדינה ועד לטלטלה שפקדה אותו בשנה השביעית לכהונתו כנשיא.
הספר מתאר את האירועים ההיסטוריים שעיצבו את חיי המדינה, שבהם השתתף או עמד קרוב להתרחשותם, במשך שנות דור, שופך אור על ההתרחשויות "מאחורי הקלעים" של הפוליטיקה הישראלית, על האתגרים הלאומיים, הממלכתיים והאישיים,
ועל ההתמודדויות.
מגולל את המאבקים ואת התהליכים, את הסערות שפקדו את המדינה, את היריבויות הפוליטיות, את המתחים החברתיים, הכלכליים, המדיניים והביטחוניים, ואת העימותים שבין מדע לאמונה, בין שמאל לימין, בין דעות קדומות ושמרנות לבין ליברליזם, בין צדק לעוולות חברתיות, בין מרכז לפריפריה, בין דמוקרטיה למשפט.
הספר סוקר את תקופת הכהונה של משה קצב כנשיא המדינה, ואת מאמציו הכבירים להפוך את משכן הנשיא לבית של כל אזרחי ישראל, סמל הממלכתיות והאחדות, הפגישות והשיחות עם אישי המדינה ועם מנהיגי העולם.
הוא נותן לראשונה מענה מקיף למיליוני המילים שנאמרו ונכתבו, שהובילו לבירא עמיקתא. העובדות, ההתנהלות, הראיות והתיעוד מעוררים טלטלה והתרגשות