"אם אני אתחיל לספר לך את כל הצרות שלי, אתה לא תלך מכאן עד הבוקר", אמר לי המוכר המשופם בתחנת הדלק. לא ברור מה, אבל משהו בפנים של הבחור הזה תפס אותי. משהו בנוכחות שלו, או אולי זה המבט, או החיוך... יכולתי גם לוותר, לנופף לו לשלום בידידות ולנסוע הביתה. באותו רגע זה לא עבר לי בראש אפילו. רציתי לשמוע מה קרה לו, מה יושב עליו כבד כל כך. החלטתי לעשות את זה, ללכת עם ההרגשה".
החלטה של רגע בשיחה לילית מולידה חברות אמיתית ואמיצה, כמעט בלתי אפשרית, בין סטודנט ישראלי למבקש מקלט מאריתראה, חברות שנמשכת עד היום.
ברגישות רבה מביא לנו ניר את סיפורו של סאלח, צעיר שברח מהמלחמה בארצו, נאלץ להיפרד מהיקרים לו ולנדוד בעולם כדי למצוא מקום בו יקבל הכרה כפליט.
החברות שנרקמת בין השניים בישראל מספקת חלון הצצה לחיי היום-יום של מבקשי המקלט בארץ ובעולם, מי שעזבו את מולדתם ונשארו חסרי כול.
בספר משולבים קטעים אותנטיים, בגוף ראשון, שהקליט סאלח במהלך המסע חוצה היבשות שעבר לאחר שגורש מישראל – תחילה באפריקה ולאחר מכן בארצות שונות על אדמת אירופה.
לצד סיפורו של סאלח והחוויות המשותפות שהם עוברים, חושף ניר בכנות קטעים והתמודדויות מחייו שלו, חיים של צעיר ישראלי במציאות העכשווית.
איך זה שפגישה מקרית בין שני זרים יוצרת מחויבות כה גדולה?
סיפורם של סאלח וניר מעורר השראה, ומבקש להזכיר שלכל אחד מאיתנו יש יכולת להשפיע על המציאות ולשנות אותה.