במהלך העשורים האחרונים אנו עדים לעלייה ניכרת במודעות הציבורית והמקצועית בכל הקשור בעבירות מין, בהשפעה שיש להן על החברה בכלל ועל הקורבנות בפרט. זאת בעקבות חשיפה ציבורית רחבה למקרים של עבירות מין קשות שכללו חטיפה ורצח של ילדים וצעירים בידי עברייני מין מורשעים. כל אלה תרמו לדיון מחודש באשר לתגובה החברתית הראויה. מדינות מערביות רבות, ובהן ישראל, פעלו לקבוע הסדרים להתמודדות עם עברייני מין, לטיפול בהם, לליוויָם ולהגנה על הציבור מפניהם.
הספר מאגד תחת מטרייה אחת מאמרים העוסקים בנדבכים השלובים זה בזה ומשלימים זה את זה: עבריינות מין בראי החוק; אבחון והערכת מסוכנות של פוגעים מינית; טיפול בפוגעים מינית; והתמודדות של גורמים מקצועיים וחברתיים עם עבירות מין. בכך מאפשר הספר לתת תמונה רחבה על תחום ייחודי זה.
הספר נכתב על־ידי קרימינולוגים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים ועורכי דין, חוקרים ואנשי טיפול מהמובילים בארץ בתחום מורכב זה של עבריינות מין. הספר מיועד לאנשי מקצוע, לחוקרים ולסטודנטים. מטרתו להעשיר את הידע ואת ההבנה בסוגיות השונות הקשורות בעבריינות מין, ולשמש כבסיס ללמידה, לדיונים ולמחקרים נוספים בתחום.
הספר יוצא לאור בסיוע עמותת קש”ת, המפעילה שירותים בתחום הרווחה.