עמוס קינן: לוחם חירות, עוזי ושות', עיתונאי, סופר, מחזאי, פסל, צייר, פעיל שלום, שתיין. אחד הישראלים הכי מוכשרים, הכי מלאי סתירות, הכי חיים שהיו מעולם. האישה שאתו זה 45 שנים, חוקרת הספרות והתרבות נורית גרץ, נטלה על עצמה את המשימה העדינה והמורכבת של כתיבת פרקים מחייו.
הספר פותח במסע פיוטי האורג את ילדותו של קינן עם מהלך הידרדרותו הנפשית של אביו, איש גדוד העבודה, שחי לאור החלום הכפול של שיבת ציון ושל המהפכה הסוציאליסטית והיה לקורבן מתחיו הפנימיים של החלום הזה.
פרק החיים השני עוקב אחר פעילותו בלח"י ערב מלחמת תש"ח ובמהלכה, ומראה כיצד החלומות האוטופיים שירש ממשיכים להנחות אותו ומתנגשים עם הטראומות של אותה מלחמה, שהודחקו והושתקו אך לא נשכחו לאורך השנים שחלפו מאז.
הפרק השלישי עוסק בפרשת הפצצה שהוטמנה בביתו של השר פנקס, שבגינה הועמד קינן לדין. נדבך אחר נדבך מגולל כאן הסיפור בהסתמך על פרוטוקולים, עדויות חדשות וטקסטים ספרותיים, מגלה עובדות שלא נודעו עד כה וחושף את שורשי הפרשה באכזבה שחשו אז רבים מאופיה המתגבש של המדינה.
בשנת 1954, מחוסר עבודה ומנודה, עוזב עמוס קינן את הארץ. סיפור האהבה העמוק אך גם ההרסני שניהל עם הסופרת כריסטיאן רושפור, על רקע פריז התוססת של סוף שנות ה-50, חותם את הספר.
על דעת עצמו הוא יצירה ספרותית מרתקת ומרגשת, השוזרת את התיעוד המדוקדק של אירועים היסטוריים בתוך רומן החודר לתודעת הגיבורים, לזיכרונותיהם ולחלומותיהם וטוֹוה את עלילות חייהם מתוך הספרות שכתבו, היומנים והמכתבים ששמרו, מתוך ראיונות ותעודות, ומתוך הפנטסיה והדמיון.
רישום: עמוס קינן
עיבוד רישום ועיצוב העטיפה: יהודה דרי ואנה ריינגוורץ