308 עמודים.
אום כולת`ום, ``קולה של מצרים``, היתה המפורסמת והמוערכת מבין זמרי העולם הערבי במאה העשרים. כשלושים שנה לאחר מותה, קהל מעריציה עודו מונה מיליוני אנשים, ובהם ישראלים רבים. שיריה עדיין מושמעים כיום מעל גלי האתר ברחבי העולם, בין היתר כיוון שאום כולת`ום היתה מחלוצי ומאשפי השימוש בתקשורת ההמונים.
בספר ביוגרפי זה, מתעדת וירג`יניה דניאלסון את חייה של אישיות מוסיקלית דגולה, ואת האופן בו הקריירה יוצאת הדופן שלה מיזגה אמנות, יצירתיות ותהליכים חברתיים.
דניאלסון בוחנת את הדרך הקפדנית והמדוקדקת בה נבנו הפופולריות וההצלחה המדהימות של אום כולת`ום, בחברה שלא עודדה נשים להופיע בפומבי. אום כולת`ום נהנתה מיכולת יוצאת דופן לפעול בדרכים שעלו בקנה אחד עם המסורות הערביות והמוסלמיות, והיא חידדה ושימרה יכולת זו לכל אורך הקריירה שלה בעזרת מוריה ועמיתיה השונים. גם כשהגיעה לשיא פרסומה הציבורי, היא נותרה קשובה לקהל שלה ולדעת הציבור בנוגע לעבודתה. תוך כדי כך, הצליחה אום כולת`ום לעצב דרך ביטוי ייחודית שנבנתה על תקדימים ומסורות מקומיות, ופיתחה סגנונות שירה ששאבו הן מהזרם הפופוליסטי והן מהזרם הניאוקלסי. דרכי הביטוי והשירה שלה התקבלו בהתלהבות רבה ונתפשו כמופת של תרבות חדשה ועם זאת מצרית וערבית אותנטית. דניאלסון חושפת כיצד המוסיקה והאישיות הציבורית של אום כולת`ום תרמו לעיצוב התרבות הפופולרית ולכוחות האמנותיים, הפוליטיים והחברתיים הרחבים יותר שסביבה.
דניאלסון משלבת בין כתיבה ביוגרפית לתיאוריות חברתיות במטרה לשפוך אור על האופן בו משפיע הווירטואוז, הפרט יוצא הדופן, על עולם המוסיקה ועל החברה. כל זאת תוך תיאור עשיר וסוחף של אחת מהמוסיקאיות המפורסמות ביותר שידע העולם.
ד``ר וירג`יניה דניאלסון היא המנהלת בפועל של הספריה למוסיקה ואוצרת הארכיון למוסיקה עולמית באוניברסיטת הרוורד. היא התמחתה באתנומוסיקולוגיה וחוקרת את המוסיקה הערבית הפופולרית והדתית ואת נושא הנשים המוסיקאיות במזרח התיכון.
דניאלסון ביצעה מחקרי שטח בקהיר, באלכסנדריה ובמצרים עילית במשך למעלה משש שנים.
אזל