קיום ושבר הוא חיבור כולל ומסכם על יהודי פולין לדורותיהם. הצורך בספר כזה מורגש ביתר שאת אחרי השואה, שקטעה באחת את חייו של קיבוץ יהודי מן היציבים והיצירתיים ביותר בתולדות ישראל בגולה.
קיום ושבר מופיע בשני חלקים. החלק הראשון, 'פרקי היסטוריה', יצא לאור בשנת תשנ"ז, החלק השני, 'חברה, תרבות, לאומיות', עוסק ביצירה הרוחנית העשירה והמגוונת של יהודי פולין ובעשייתם הפוליטית והחברתית, המאמרים משרטטים יצירה דתית של רבנים, למדנים ומיסטיקאים בצד זרמים מודרניים מרדניים של העת החדשה. הקורא בספר מוזמן לערוך מסע בזמן וברוח: מסע על פני כמה מאות שנים במסלול המוליך מתורתם של חכמי הישיבות הגדולות במאות הט"ו והט"ז אל הספרות היהודית החדשה שצמחה במאה הי"ט ואל חזון תיקון העולם שהפעים לבבות רבים במאה הכ'. הכרך נחלק לארבעה שערים: (א) תורה וחינוך; (ב) תרבות ואמנות; (ג) חברה ופוליטיקה; (ד) היסטוריוגרפיה.
קיום ושבר כולל מאמרים שנכתבו בידי מלומדים בני דורות רבים ומארצות שונות, המתמחים בתולדות יהודי פולין. מופיעים בו מאמרים שכתבו חוקרים על אדמת פולין בדורות קודמים, ולצדם מחקרים חדשים פרי עטם של חוקרי יהדות פולין בדורנו - בישראל, בצפון אמריקה ובמזרח אירופה. גיוון זה מקנה לחיבור ערך מיוחד, בהיותו לא רק ניסיון לסכם את תולדות יהודי פולין ותרבותם, אלא גם מדגם מייצג של המחקר ההיסטורי בתחום זה, רוב המאמרים נכתבו במיוחד לספר זה, ורק מעטים כבר ראו אור בבמות שונות בעבר.
גרסה מודפסת
המחיר שלנו: 127.6 ₪
הוסף מודפס לסל