ארון ספרים, אני יכול לומר, בלשון המשורר, היה ``נוף מולדתי, מלון ראשיתי וראש מראה עיניי``, ארון ספרים יהודי, אפשר לומר עליי, בלשונו של משור אחר, היה ``תבנית נוף מולדתו``. ספר זה ל בא לפתוח ארון ספרים יהודי חדש, אבל הוא מבקש לפתוח מדף חדש בארון הספרים היהודי, מתחת למדפים רבים, בצד מדפים מעטים. כל מה שיש בו עומד בסימנה של עצת קהלת: ``טוב אשר תאחוז בזה וגם מזה אל תנח את ידך``.
ארבעה שערים יש לספר הזה, שעד לפנים משער. ככל שהקורא יוסיף וייכנס בשערי הספר, כך הוא ימצא לפניו דברים יותר אישיים, דברים שנכתבו בחדרים יותר פנימיים של הרוח. ואלה שמות השערים:
ראשון: מדינה יהודית ודמוקרטית
שני: חיי אדם
שלישי: כמו יומן
רביעי: יהורז
אסא כשר הוא בעל הקתדרה לאתיקה מקצועית ולפילוסופיה של הפרקטיקה ע``ש לאורה שוורץ-קיפ וכן פרופסור מן המניין לפילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב. הוא היה גם בעל הקתדרה לפילוסופיה של השפה ע``ש אברהם הורודיש. הוא עורך העיתון המקצועי Philosophia, Philosophical Quarterly of Israel, וחבר המערכת של עיתונים מקוצעיים רבים. הוא פרסם ספרים בפילוסופיה של השפה ובאתיקה צבאית ומאמרים רבים בתחומים אלה ואחרים. הוא גם פעיל בקידום האתיקה בתחומים מקצועיים שונים, ביניהם הצבא, המדע, הרפואה והעיתונות. חיבורו ``ספר קטן של משמעות החיים`` כלול בקובץ משמעות החיים אותו כינס וערך (הוצאת הקיבוץ המאוחד ו``עמותת יהורז``, תש``ס). הוא חתן פרס ישראל בפילוסופיה כללית , תש``ס.
430 עמודים
אזל