ספר שכותרתו רוח סין הוא משימה בלתי אפשרית. והנה, כמעשה קסם ואולי מין כישוף, נולד ספר המשרטט את הדנ"א של סין ההיסטורית מתוך מאגר ידע אין סופי והחודר לקרב התודעה שאותה שימרו בחיים האומנות, הספרות, ההיסטוריה והפילוסופיה המסורתיות של סין.
ואף שסין השתנתה כמעט לבלי הכר, רוח סין עדיין רלוונטי ומרתק גם בחלוף יובל מצאת המהדורה הראשונה שלו. הכתיבה החכמה, החושנית, המכבדת והאוהבת מאפשרת לספר לעמוד במבחן הזמן בזכות הקול הייחודי של מחברו, בן-עמי שרפשטיין.
ברוח סין נוגע שרפשטיין בלב לִבּה של התרבות הסינית - בהיבטים המרתקים שלה - ברוחה המפתיעה לעיתים, דרכה ודרך ההתבוננות בה ובנו, הוא מקיים יחסי הדדיות עם עולם ומלואו.
פרופ' בן-עמי שרפשטיין (2019-1919), חוקר ופרופסור לפילוסופיה, מחלוצי הפילוסופיה ההשוואתית בעולם. נמנה עם מקימי החוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב ועמד בראשו שנים רבות. מראשוני מורי הפילוסופיה הסינית וההודית בישראל ומיוזמי הקמת החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב. חתן פרס ישראל לחקר הפילוסופיה הכללית (2005). פירסם למעלה משלושים ספרים באנגלית ובעברית, שתורגמו לעוד שפות רבות, כולל סינית.
בספריו יצר שרפשטיין סינתזה בין דיסציפלינות שונות ושילב כלים ורעיונות ממדעי הרוח והחברה ומלימודי האומנויות.
בן, כפי שקראו לו כולם, היה חוקר סקרן לאין קץ, מורה ואוהב אדם בכל הווייתו. האומנות הפרתה את רוחו, אוצרות הידע הניעו את תודעתו ומחשבה אמיצה ופורצת גבולות הרנינה את לִבו.