נדיר צור, ד"ר למדע המדינה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, עמית במכון למחקר ע"ש הרי ס´ טרומן למען קידום השלום, מתמחה בפסיכולוגיה פוליטית ובכלי השפעה של מנהיגים במצבי שגרה ובמצבי לחץ (מלחמות, טרור ולוחמה פסיכולוגית), עורך בחטיבת החדשות של "קול ישראל" ועיתונאי ותיק.
ספרו של נדיר צור מציג, לראשונה, גישה רב-תחומית להבנה של רטוריקה פוליטית ולהבנת יחסי הגומלין בין מונהגים לבין מנהיגים בישראל. הוא מנתח את השפה ואת האמצעים השונים בהם מנהיגים עושים שימוש, במצבי שגרה ובמצבי לחץ. הספר בוחן את דרכי הפנייה המקובלות בפוליטיקה, ומברר האם אופן הדיבור מרמז על תהליכים גלויים או סמויים שעמם מתמודדים המנהיגים, והאם בכוחנו להעריך מי ממנהיגינו מבקש באמת לשנות את "המצב" ולעצב מציאות טובה יותר, ומי מבקש רק לתגמל אותנו ולשרוד בהנהגה.
"הספר שבידיכם מיוחד במינו. זו הפעם הראשונה שהמנהיגות נבחנת מנקודת השקפה מרתקת של חמישים שנות נאומים שעיצבו את עתידה של ישראל. הקריאה בספר העניקה לי הנאה רבה, והיא מאירה באור חדש את הפוליטיקה, הנאומים והמנהיגים של ישראל. יש בספר רבות כדי לתרום להבנת עתידה של מדינת ישראל."
ד"ר קווין הוגאן
המחלקות לפסיכולוגיה וניהול
אוניברסיטת סט. תומס, מינסוטה
"משחר האנושות שמשה הרטוריקה כלי חשוב בידי מנהיגים. החידוש במחקרו של נדיר צור טמון בניתוח המדעי ובמסקנות ההשוואתיות שניתן להסיק מהם. זהו מחקר המשווה את נאומיהם של שישה מנהיגים שעמדו בראש ממשלות ישראל מאז היווסדה ב-1948. ניתן היה לצפות שהרטוריקה שלהם תדמה יותר לנאומיו של וינסטון צ´רצ´יל, שהפיח רוח קרב בבריטים, אולם נאומי ראשי הממשלה הרבים נטו להרגיע את הציבור ולחזקו באמצעות מידע שנבחר בקפדנות, והציג את המנהיג כמי שמיטיב – יותר מכל אדם אחר להתמודד עם מצבי לחץ."
פרופ´ ברנרד מוריס באס
מנהל מרכז ללימודי מנהיגות
אוניברסיטת ניו-יורק
220 עמודים.
אזל