ספר זה עוסק בביטויים שונים של סטייה חברתית בישראל ובהשפעתן של תגובות חברתיות על ביטויים אלה; הוא עוסק בתהליכי הבנייתן והעצמתן של סוגיות חברתיות שונות, לצד התעלמות, מזעור או הכחשה של סוגיות חברתיות אחרות. הספר מתמקד בתופעות שהן דוגמה למוקדים מרכזיים של דאגה אצל סקטורים חברתיים שונים בישראל, כמו למשל אלימות במשפחה, סחר בנשים, רצח נשים וילדים, אונס, התעללות ופגיעות מיניות בילדים, אלימות של שוטרים ומאבקים ערכיים של קבוצות דתיות-יהודיות. סוגיות אלה נידונות בהקשר הרב-תרבותי, כפי שהוא מקבל ביטוי באמצעי התקשורת המסורתיים, לצד הזירות הווירטואליות ברשת האינטרנט.
ניתוח סוגיות אלה כפי שהן משתקפות באמצעי התקשורת המסורתיים והווירטואליים מסייע לחשוף ביטויים אופייניים, מוטיבים ומסגרות המולידות רטוריקה ייחודית לתרבות המקומית. הספר מאמץ את המודל המתון של תיאורית ההבניה החברתית המניחה שהמשמעויות המיוחסות לתופעות של סטייה חברתית, כמו גם דפוסי התגובה החברתית אליהן, מושפעים מנקודות המבט הייחודית של השחקנים הפועלים בחברה נתונה. אי לכך, קהלי צופים, בלוגרים ורשתות חברתיות אחרות הופכים לכוח פעיל בהגדרת המציאות החברתית כנורמטיבית או כסוטה.
פרופ' גבריאל קאבאליון הוא חבר במכללה אקדמית אשקלון, עובד סוציאלי, פסיכותרפיסט וקרימינולוג. חקר נושאים הקשורים לתרבות דיגיטלית וסטייה חברתית, קבוצות דתיות סוטות ותגובה חברתית ופיקוח על מין ומיניות ילדים ובני נוער. בין ספריו "עברות ועונשים: מבוא לפנולוגיה"; "כשפליני חלם: עיון יונגיאני בקולנוע" (רסלינג). פרופ' אפרת שהם היא ראשת התוכנית לתואר שני בחוג לקרימינולוגיה במכללה האקדמית אשקלון. פרסמה עשרות מאמרים בנושאי חברה ומשפט, וכעשרה ספרים, ביניהם: "זהות מקועקעת", "פיקוח על עברייני מין", "הצד האפל של השמש", "הרשעות שווא בישראל", "להציץ מבעד לחומות".
גרסה מודפסת
מחיר קטלוגי: 72 ₪
המחיר שלנו: 61.2 ₪
הרווח שלך: 15 %
הוסף מודפס לסל