לאחר שלושים ויותר שנותיו של בית המשפט העליון נעשה בספר זה ניסיון ראשון להגיש לקורא סקירה של תולדותיו של בית המשפט העליון, מינוי שופטיו ודיוקנם.
בית המשפט העליון ממלא תפקיד מרכזי בחייה של מדינת ישראל.
בחלוף השנים נעשה בית המשפט – בתפקידו כבג"צ הדן בעניינים שבין האזרח לרשות במכלולם הרחב – לבימה מקובלת להתמודדות עם דעות בנושאים ציבוריים, כשבעלי הדעות השונות מנסים למצוא בפסיקתו גושפנקה לדעותיהם. ה"אני מאמין" של המדינה ויחסה לזכויות האדם והאזרח עדיין אינם מעוגנים בחוקה, ובית המשפט קנה לו אפוא מעמד כמגן ראשון במעלה של זכויות אלה.
בספר זה נעשה ניסיון ראשון להגיש לקורא סקירה של תולדותיו של בית המשפט העליון, מינוי שופטיו ודיוקנם.
הספר עוסק, בין השאר, באופיה של מערכת המשפט בארץ־ישראל בתקופת המנדט; בהקמת המערכת, ובמיוחד בית המשפט העליון, בהרכבתו ובאיושו; ביחסים בין בית המשפט העליון למערכת המשפטית והפוליטית; במאבק בית המשפט לאָ־פוליטיזציה של מערכת המשפט; בשיטת המינויים והתפתחותה, וההתחשבות בה בשיקולים ציבוריים – כמו מינוי שופטים דתיים או מבני עדות המזרח; שופטים בראשות ועדות חקירה; ההצעה לכונן את בית המשפט העליון כבית משפט לחוקה, ועוד נושאים רבים.
אליקים רובינשטיין, יליד 1947, היה מזכיר הממשלה, היועץ המשפטי לממשלה וכיום שופט בבית המשפט העליון. היה חבר משלחות ישראל למשא ומתן על הסכמי קמפ־דיוויד וחוזה השלום עם מצרים.
אזל