כמעט אף אחד לא רצה שפקיסטאן תהיה מדינה גרעינית. אבל יום אחד זה קרה.
כמעט אף אחד לא רצה שצפון קוריאה תהיה מדינה גרעינית. אבל יום אחד זה קרה.
כמעט אף אחד לא רוצה שאיראן תהיה מדינה גרעינית. אבל יום אחד...
יום אחד נצטרך להתחיל לדבר על האפשרות שגם זה יקרה. נצטרך להתחיל לשאול מה על ישראל לעשות אם וכאשר איראן, ואולי גם טורקיה, סעודיה, מצרים, יתחמשו ביכולת גרעינית.
הספר שנית לא תיפול הוא הזמנה לשיחה. הזמנה לשיחה על נושא שנדמה שרק מעטים רוצים לקיים, אבל אין ברירה אלא לקיים אותה. הוא הזמנה לשיחה על נושא שהוא בו זמנית גם מפחיד — וגם מרתק. למדינות העולם יש רק היסטוריה קצרה בצילה של פצצת הגרעין, אבל ההיסטוריון ישי פרס מוכיח, שגם מהיסטוריה קצרה, משברית ודרמטית, אפשר ללמוד לא מעט על מה שיקרה כאן ביום שבמזרח התיכון יהיו מדינות חמושות בפצצות גרעין.
לא תשתעממו בשיחה הזאת. היא רוויה במתח, באירועים מסמרי שיער, בקרבות מסוכנים, בחשיבה מהפכנית, במאבקי כוח ויוקרה, בדילמות של מנהיגים, בחדשנות של ממציאים. היא מרתקת במסקנותיה על מה שישראל תוכל לעשות ביום שאחרי, ומה תתקשה לעשות, ועל מה תהיה מוכרחה לחשוב.
- שמואל רוזנר
ד״ר ישי (ג׳סי) פרס הוא סגן נשיא לאסטרטגיה במכון הישראלי לדמוקרטיה, בוגר אוניברסיטת ייל ובעל תואר דוקטור מאוניברסיטת פרינסטון בארה״ב. הוא מחבר הספר הימורו של נאצר: ההתערבות בתימן, מלחמת ששת הימים ושקיעתה של מצרים, שזכה בפרס חייקין לשנת 2013. מחקריו עוסקים בהיסטוריה המודרנית של המזרח התיכון, בסוגיות של משטר ומדיניות חוץ, ביחסים בין־לאומיים במזרח התיכון, ובמדיניות החוץ והביטחון של ישראל