תורת המשחקים היא ענף במתמטיקה העוסק במידול מצבי החלטה אינטראקטיביים ובניתוחם. במצבים אלה מעורבים כמה מקבלי החלטות שמטרותיהם שונות, וההחלטה של כל אחד מהם עשויה להשפיע על כל האחרים. ראשיתה של תורת המשחקים בשנות הארבעים של המאה העשרים, ומאז שנות החמישים היא מיושמת בכלכלה, בביולוגיה, במדעי המחשב ובמדעי המדינה.
הספר ´תורת המשחקים´ מיועד לתלמידי התואר הראשון והשני במתמטיקה, בכלכלה, במדעי המחשב, ולכל תלמיד בעל בסיס מתמטי מתאים. הספר עוסק בתורת המשחקים השיתופית והלא-שיתופית, ונכללים בו נושאים בסיסיים המתאימים הן לקורס ראשון בתורת המשחקים והן לקורסים מתקדמים. בספר דוגמאות רבות ומגוונות ותרגילים בדרגות קושי שונות, המאפשרים תרגול יעיל של החומר הנלמד והטמעתו.
שמואל זמיר הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לסטטיסטיקה באוניברסיטה העברית וחבר במרכז לחקר הראציונליות מאז הקמתו. תחומי מחקריו העיקריים הם משחקים עם אינפורמציה לא מלאה ושימושים של תורת המשחקים בתורת המכרזים.
מיכאל משלר (1927-2008) היה אחד המובילים בפיתוח תורת המשחקים השיתופיים ובפיתוח תורת המשחקים החוזרים עם אינפורמציה לא מלאה. הוא היה פרופסור אמריטוס במחלקה למתמטיקה באוניברסיטה העברית, חבר המרכז לחקר הראציונליות ודמות דומיננטית בחינוך המתמטי בארץ.
אילון סולן הוא פרופסור בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניבסיטת תל אביב. מחקריו מתמקדים במשחקים חוזרים.
אזל