תורת הקוונטים נראית מוזרה ולא הגיונית: היא אומרת לכאורה שאלקטרונים הם גם חלקיקים וגם גלים, או שחתול יכול להיות גם חי וגם מת בבת אחת. ובכל זאת, הפיזיקאים משתמשים בה בהצלחה. כיצד יכול המדע להשתמש בתיאוריה לא הגיונית? האם יש משהו פגום בתורת הקוונטים, או שאולי צריך לשנות את מושגי ההיגיון המקובלים? בספר זה, המיועד גם לקוראים שאין להם ידע בפיזיקה, מוצגת תורת הקוונטים עם ההתפתחות ההיסטורית שלה והבעיות המושגיות שהיא מעוררת, ונסקרים פתרונות שונים שהוצעו לבעיות האלה.
יואב בן-דב הוא פרופסור אד הונורם בפקולטה למדעים של אוניברסיטת דל וייה בקולומביה, ומלמד במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב. למד לב.א. בפיזיקה ומ.א. בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים באוניברסיטת תל אביב, וסיים דוקטורט באוניברסיטת פריז על פירושים לתורת הקוונטים. פירסם ספרים ומאמרים בנושאי פיזיקה, היסטוריה ופילוסופיה של המדע, חינוך והוראת המדעים, קריאה בקלפים ותרבות האינטרנט.
סדרת מה?-דע! בעריכתו של פרופ' מרסלו דסקל מאוניברסיטת תל אביב, שואפת לפתוח חלונות לדיון מחודש ולעודד חשיבה עצמית ויצירתית, בעזרת מגוון רחב של ספרים בנושאים רבים ובתחומים שונים. כל הספרים נכתבו במיוחד לסדרה זו. תקוות ערוכי הסדרה שכל ספר בתחומו יספק לקוראיו מידע מתומצת, מהימן ומעודכן, בשפה פשוטה, בהירה וקפדנית.
אזל