אחת מנקודות התורפה העיקריות של ההתייחסות התיאורטית והמחקרית-אמפירית אל הזקנה היא אי-היכולת להתמודד עם המגוון האינסופי של חוויותיה, עם ריבוי פניה, עם הגוונים ובני הגוונים שלה, עם מכלול הרגשות הכרוכים בה, עם עשרות גילויי קיומה.
בספר זה אנסה לעסוק בחוויות הזקנה דרך ריבוי השתקפויותיה בסיפורים אישיים, בעדויותיהם של עשרות רבות של מרואיינים וכן בשירה ובספרות. דומה כי דווקא עיון זה בעולם החוויות, בהיפתחות האישית, יפתח לנו פתח להבנה טובה ומשמעותית יותר של הזקנה על ריבוי פניה. גישתי לבחינת הזקנה תהיה שונה מן הגישות המנחות את המחקרים הסטטיסטיים, את העיונים הסוציולוגיים ואת הבחינות הפסיכולוגיות. הספר יבקש לגעת בזקנה ולתארה לא מבחוץ, אלא מבפנים, דרך סיפוריהם האישיים של עשרות מרואיינים. המשורר דן פגיס כתב על הזקנים הבודדים:
בתוך מעילים נסגרים ובודדים,
שתיקתם מאור ומאופל פורשת,
פניהם ביער האבן אובדים
רגלם בשלכת נייר מרשרשת.
הצטרפותי לזקנים הללו, ניסיונותי לצייר את פניהם האובדות ביער האבן ולהשאיר את רישומי שיחם הפנימי בדפי הספר, היו לי חוויה מרגשת ומעשירה. יצאתי אליה משעות חיי זקנתי וסודותיהם, ובנוגעי בזקנתם ובסודותיהם של מרואייני נפתח לפני עולם מלא. את סיפורה של הזקנה בריבוי פניה מבקש אני להביא לכם ולכן, הקוראים, ומקווה שיהיה בהם אף כדי לשפוך אור על סודות זקנתכם שלכם ועל דרככם ב"יער האבן".
המחבר אדיר כהן הוא פרופסור לחינוך ולביבליותרפיה באוניברסיטת חיפה, ראש החוג לחינוך במכללת עמק יזרעאל ועמד בראש בית הספר לחינוך, בראש החוג לחינוך ובראש לימודי התרפיות בעזרת יצירה והבעה באוניברסיטת חיפה. מייסד לימודי הביבליותרפיה והתרפיה הפילוסופית וממטפחיהם בישראל ובעולם. מחברם של ספרים רבים בביבליותרפיה, בפילוסופיה של החינוך, בספרות ובספרות ילדים.